2009 m. liepos 20 d., pirmadienis

RUKOLOS SALOTOS SU LAŠIŠA


Nagi, visi kartu: google korporacija yra nerealu! Štai po Sicilijos visiškai beprotiškai susisvaigau itališku maistu. Štai pasivaikščiojau virtualiais kulinariniais koridoriais. Štai aptikau puikiausią itališko maisto blogą gingerandtomato.com. Hmm, viskas itališkai, o vat kaip tik itališkai aš nesuprantu. Štai susivedžiau į translate.google.com jųjų url adresą ir per kelias sekundes prieš mano akis atsivertė autentiški itališki receptai man suprantama kalba. Štai kur puikumėlis. O dar didesnė palaima apėmė paragavus pagal jų receptą pagamintų salotų. Labai rekomenduoju pabandyti, aš tikrai kartosiu:)

2 porcijoms prireiks:
1 saujos nuplautų rukoloų (gražgarstės)
100 g rūkytos lašišos (o jai dabar akcija Maximoj)
1/2 raudonojo greipfruto
1 sunokusio avokado
2 šaukštų šviežių citrinos sulčių
3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos

Lašišą supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
Greipfruto kiekvieną skiltelę nulupame.
Avokadą supjaustome skiltelėmis.
Indelyje suplakame citrinos sultis, alejų ir druską.
Dviejose lėkštėse išdėliojame po lygiai rukolą, ant jos dedame lašišą, greipfrutą, avokadą.
Pašlakstome citrinų padažu.
Labai skanaus!
Ps, labai gardu su paskrudinta duona.

2 komentarai:

Živilė rašė...

Skamba neblogai, bet man dar neteko paragaut to stebuklo — rukolos. Svajoju pati pasiauginti, nes kažkodėl šviežios daržovės iš daržo, ypač vasarą, pačios patikimiausios ir skaniausios :))) ir pigiausios ;)

ktnl rašė...

Živile, sutinku su tavimi visu šimtu procentų. Ir šitos rukolos iš naminio daržo, ekologiškos:) Naminės daržovės ir prieskoninės žolelės gal atrodo kiek prasčiau, bet skonis tikrai nepalyginimai tikresnis.