Tauta sako: "ruošk roges vasarą" ir nemeluoja. Živilės šviežių vasarinių daržovių komentaras paskatino prisiminti primirštą skyrelį atsargos. Morkyčių ir žirniukų derlius trumpalaikis, o rudens/žiemos sezonas prasidėjęs nenoriai baigiasi, tad turime būti gudrūs. Sugaiškime kelias minutes dabar ir speiguotą žiemos vakarą galėsime sriubytę pagardinti vasaros skonių puokšte iš savo daržo.
Jums prireiks:
250 gr. poro, supjaustyto
750 gr. žirnelių, išlukštentų
500 gr. morkyčių, supjaustytų
100 ml. vandens
žiupsnelio druskos
šaldymo maišelio
Vandenį užviriname puode, pasūdome ir suberiame žirnelius ir morkas.
Verdame 20 minučių.
Nupilame vandenį, atvėsiname, įmaišome porus ir supilame į šaldymo maišelį.
Saugiai padedame į šaldiklį.
Prieš vartodami atšildome puode ant lėtos ugnies.
Beje, į šį mišinį galima įmašyti bulvių, svogūnų, žiedinių kopūstų, netgi mėsos. Laisvė fantazijai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą