2010 m. balandžio 20 d., antradienis

SPARNELIŲ TROŠKINYS SU ALYVUOGĖMIS



      Dalinuosi dar vienu perliuku iš naujojo Glamour numerio. Čia tas variantas, kur netikėtai išgelbsti, kai po darbo norisi kažko skanaus, bet užpuola tinginukas. Pasiruošimo darbai užtrunka vos keletą minučių, ingredientai turbūt pas visus tupi atsargose, tuo tarpu rezultatas gaunasi dieviškas. Labai gardu su paskrudinta duonele, mmm.....

4 porcijoms prireiks:
3 šaukštelių alyvuogių aliejaus
1 viščiuko, supjaustyto gabalėliais (aš naudojau tik sparnelius)
2 skiltelių česnako, nulupto ir sutraiškyto
1 pankolio galvos, stambiai sukapotos (nedėjau)
1 puodelio balto vyno
1 skardinės konservuotų pomidorų
1 puodelio vištienos sultinio
1/2 puodelio žalių alyvuogių be kauliukų
šviežio baziliko (naudojau savo šaldytą)

Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitiname aliejų, jame skrudiname sparnelius po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Išimame vištieną, suažiname ugnį ir keletui minučių dedame į tą patį aliejų česnaką bei pankolį (jei naudojame).
Pilame vyną (atsargiai, labai taškosi!), dedame pomidorus ir ant mažos ugnies verdame 10 minučių.
Sudedame vištieną ir troškiname 30 minučių po truputį įpildami sultinio.
Pabaigoje sudedame alyvuoges ir baziliką, pakaitiname dar kelias minutes.
Gardumėlis!

Komentarų nėra: