2010 m. balandžio 1 d., ketvirtadienis

BENTO PIETŪS SU TOFU


     Pagaliau pasaulį išvydo dar vienas bento rinkinukas. Jame šįkart karaliauja virti ryžiai, keptas tofu ir daržovių miksas. Na taip, nieko ypatingai mandro čia nėra, tačiau paprasta pagaminti ir gardu. 
   Labai patiko daržovių miksas, kadangi jis nepaprastai universalus: priklausomai nuo pagardų šis mišinys gali transformuotis į japonišką, itališką ar kinišką. 
    Taip pat sužinojau tofu paruošimo techniką. Pasirodo, bento pietums tinka tik kietasis tofu, be to, prieš ruošiant jį būtina dehidratuoti. Just bento siūlo tris tofu išsausinimo būdus. Pirmasis - 2 minutės mikrobangėje ant aukščiausios temperatūros. Neabejotinai paprasčiausias būdas, bet mano religija kategoriškai nepripažįsta mikrobangės. Antrasis būdas - pavirti tofu 2-3 minutes vandenyje ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Trečiasis būdas - paspausti tofu po pjaustymo lentele, užkrauti sunkiu daiktu ir palikti, kol tofu sumažėja maždaug dvigubai. Aš naudojau paskutiniųjų dviejų metodų miksą: paviriau tofu, o paskui 10 minučių paslėgiau. Iškepęs tofu buvo visai ne tižus ir itin gardus. 

Jums prireiks:

1 puodelio virtų ryžių
Ryžius dedame į vieną dėžutės galą.

100 g kepto tofu:
100 g nusausinto tofu
1 šaukšto aliejaus
2 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų saldaus čili padažo
Tofu supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame tofu, užpilame sojos ir čili padažus, vartydami kepame 5 minutes.
Tofu dedame į kitą dėžutės galą.

200 g daržovių mikso:
2 svogūnų 
3-4 paprikų
2 skiltelių česnako
žiupsnelio druskos
2 šaukštų aliejaus
Česnaką sukapojame.
Likusias daržoves supjaustome kaip galima plonesnėmis juostelėmis.
Keptuvėje įkaitianme aliejų, dedame česnaką ir daržoves, užbarstome druskos.
Kepame ant vidutinės ugnies maišydami 10-30 minučių. Kuo ilgesnis kepimo laikas, tuo intensyvesnis skonis, tačiau daržovės paranda traškumą. Aš kepiau kažkur 15 minučių.
Galime pagardinti sojos, čili, austrių padažais arba mėgiamomis žolelėmis - fantazijos reikalas.
Daržoves dėžutėje tupdome tarp ryžių ir tofu.
Beje, uždengtos šaldytuve daržovės laikosi savaitę, jas taip pat galima užšaldyti.

Užpildytą dėžutę nakčiai dedame į šaldytvą, o ryte nepamirštame pasiimti.
Skanaus !



1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Tofu gali buti ivairai panaudotas. Naturalus yra neautralus ir tinka bet kokiu patiekalu ruosimui (nuo astriu patiekalu iki deserto). Rukytas ar marinuotas tofu tinka sumustiniams, sriubai, salotoms).

Pigiai Vilniuje ji pardavineja parduotuve VEGE esanti M.K. Ciurlionio g

Apie sojos teigiama poveiki sveikatai parasyta jau daug tad neverta plestis.

Beje dauguma sojos produktu yra gaminama is genetiskai nemodifikuotu sojos pupeliu, o tofu surio gamybai geriausiai tinka citrinos rugstis arba sviezai isspaustas citrinos sultys.