2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis

INDIŠKA VAKARIENĖ: SKRUDINTOS BULVYTĖS, ČATNIS IR ŠVIEŽIA DUONELĖ



      Šįkart prie stalo kviečia trijų patiekalų aromatinga ir žaisminga indiška vakarienė. Ji visiškai vegetariška, bet labai soti. Maistas sveikas, nes jo pagrindą sudaro daug daržovių. O smagiausia, kad valgti nereikia įrankių - vietoje jų naudojame duonelę, kuria imame maistą. Taigi, pristatau: skrudintos bulvytės, čatnis ir duonelė. Pagrindinio patiekalo vaidmuo atiteko auksinėms bulvytėms su česnakų aromatu. Čatnis yra pikantiškas garnyras iš daržovių su prieskoniais, šiuo atveju tai - apetitą žadinantis pomidorų, įvairių žolelių ir jogurto mišinys. Na o visą šį gėrį užkandame minkšta šviežutėle duonele. Tikra puota. Receptai, šiek tiek pakoreguoti pagal turimus ingredientus atkeliavo iš sailusfood: čia čatnio ir bulvių, o vat duonelė - iš recipezaaro.


2 porcijoms pomidorų ir jogurto čatnio prireiks:
1 indelio konservuotų pomidorų, susmulkintų
1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
1/2 žalio čili pipiriuko, susmulkinto
1 indelio natūralaus jogurto
trupučio ciberžolės ir druskos
1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
trupučio kumino sėklų
8-10 kario lapų
1-2 džiovintų raudonų čili, be sėklų, susmulkintų
1 šaukšto aliejaus

Keptuvėje įkaitiname aliejų, jame kepiname garstyčių sėklas, kol ima sproginėti, dedame kario lapus ir  džiovintus čili, pavartome kelias sekundes.
Dedame svogūną ir žalią čili, pakepiname, kol tampa permatomi, beriame ciberžolę ir druską.
Pilame pomidorus, kepiname 5-8 minutes, išjungiame ir atvėsiname.
Sumaišome su jogurtu.

2 porcijoms keptų bulvyčių su česnakais prireiks:
2 virtų bulvių, supjaustytų kubeliais
1 svogūno, susmulkinto
trupučio ciberžolės ir druskos
1 šaukštelio čili miltelių
1/4 šaukštelio kalendros miltelių
1/4 kumino miltelių
1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
3/4 šaukštelio kumino sėklų
keleto kario lapų
2-3 česnako skiltelių, sutrintų

Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame garstyčių sėklas, kai jos ima sproginėti pilame kalendros sėklas, česnaką, kario lapus ir kepiname 20 sekundžių.
Dedame svogūnus ir kepiname, kol tampa peršviečiami.
Sudedame visus likusius ingredientus, išskyrus bulves, ir gerai išmaišome.
Beriame bulvių kubelius ir maišydami kepiname ant vidutinio karščio dar 10 minučių, kol bulvės gražiai paskrunda.

6 minkštoms purioms duonelėms prireiks:
3 stiklinių miltų
2-3 stiklinių gazuoto vandens
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio aliejaus

Sumaišome miltus su soda, pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
Įkaitiname keptuvę, patepame aliejumi ir pilame puoduką tešlos, kepame kaip lietinius 1-2 minutes, kol paviršiuje susiformuoja oro burbuliukai.
Duonelės negalima vartyti - tiesiog išstumiame iš keptuvės ant didelės lėkštės.

Viskas, skanaus!