Po švenčių maratono priekaištingai traška džinsų siūlės, nuo šalčio, regis, susitraukė ir kiti rūbeliai. Protas jau aiškiai sako, kad nauja metų pradžia yra tinkamas laikas sustatyti į vietas per linksmybių laikotarpį išsibalansavusius mitybos įpročius. Lengva pasakyti, deja ne taip paprasta staiga vietoje dar nuo švenčių užsilikusių kalnų saldainių imti ir pradėti graužti saliero kotą ar morkigalį. Bent jau su malonumu jais mėgautis tai tikra nepavyks. Savęs nekankindami ieškome alternatyvų variantų pereinamajam periodui. Vieną jų aptikau Neringos bloge, bet šiek tiek pakeičiau pagal brazilietės patarimus, kad būtų ne toks vaikiškas ;) Šis desertas smagiai atrodo, yra šiek tiek padykęs, labai paprastai pasigamina ir turi nedaug kalorijų. Labai tinkamas sveikesnio ir linksmo gyvenimo pradžiai.
Jums prireiks:
1 pakelio mandarinų želė
2 šaukštų romo
1 šaukšto agaro
4 apelsinų
Perpjauname apelsinus per pusę ir šaukštu bei peiliu išimame minkštimą.
Paruošiame želatiną pagal pakelio nurodymus, įdedame agarą ir maišome kol ištirpsta.
Įmaišome romą.
Dedame žievelių puseles ant taurių (dėl stabilumo) ir išpilstome želatiną.
Dedame į šaldytuvą 4 valandoms, tada kiekvieną puselę supjaustome į tris skilteles.
Viskas, skanaus!
2 komentarai:
Puikus receptas!
Ačiū, Neringa :)
Rašyti komentarą