2010 m. sausio 13 d., trečiadienis

INDO-KINIŠKOS SALDŽIARŪGŠTĖS ŠLAUNELĖS


Šį skanėstą gaminau gana ilgai, netgi teko stovėti prie viryklės ir kokį pusę valandos maišyti pateikalą, kad nesudegtų, bet rezultatas pateisino visas kančias. Nenusakomo minkštumo mėsytė, o skonis toks, kad net liežuvį praryti galima. Šlauniukius valgiau tiek iš karto karštus - super, tiek kitą dieną šaltus darbe - ne ką prasčiau. O folija mano atveju būtina tam, kad nenusigriaužčiau pirštų, nes višta tokio skanumo, kad tiesiog neįmanoma atsivalgyti. Už receptą žemai lenkiu galvą Sailu. Ir, aišku, Kinų Naujus Metus vasario 14 dieną švęsiu su šiomis garduolėmis.

Jums prireiks:
4 vištos šlaunelių
3 šaukštų pomidorų padažo
1,5 šaukšto acto
1/2 šaukštelio sojų padažo
1/2 šaukštelio čili miltelių
1/4 šaulštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio druskos
1 svogūno, susmulkinto
2 džiovintų aštriųjų pipirų, be sėklų
1 šaukštelio tarkuotos imbiero - česnako masės
1 šaukšto aliejaus

Šlauneles nuplauname, nusausiname ir marinuojame pusvalandį su pomidorų padažu, actu, sojų padažu, čili ir juodųjų pipirų milteliais.
Į įkaitintą nedegantį indą dedame marinuotą vištieną ir kepiname jos išskiriamose sultyse - vandens pilti nereikia.
Uždengiame ir maišydami kepiname, kol šlaunelės sugers visą padažą.
Tuo tarpu keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame svogūną, aštrius pipirus, imbiero-česnako masę ir ant stiprios ugnies maišydami kaitiname kol gražiai parunda.
Į paskrudintas daržoves sudedame šlauneles ir maišydami kepiname dar 5 minutes, kol svogūnai padengia šlauneles.

Viskas, skanaus !



Komentarų nėra: