2008 m. liepos 5 d., šeštadienis

DUONINUKAS


Ar pasaulinis badas paveikė jus taip pat kaip ir mane? Kai atradus sudžiūvusią duonos riekę apsiverkia širdis ir ranka nekyla jos išmesti. Valgyti, vistik, ji netinkama. Gali pagelbėti gerieji pasauliniai trendai, o gal teisingiau lietuviškas gobšumas (na gerai, praktiškumas. Na kas dar be mūsų, galvijų žarnas, įdarytas kruopomis ir krauju, priskiria nacionalinės virtuvės pasididžiavimui?) Gerai, grįžtu prie duonos. Visiškai paprastas receptukas išgelbsti sąžinės ramybę ir alkaną pilvuką. Realiai tai tas pats sumuštinukas, bet jį kramsnojant apima šiltas jausmas - aš nepriklausau niekingų švaistytojų grupei.

1 sumuštiniui prireiks:

2 riekių sudžiūvusios duonos
1/2 stiklinės šilto vandens
1 kiaušinio
2 šaukštų saldaus čili padažo
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukšto aliejaus
riekelės pomidoro
riekelės balto sūrio

Duoną užpilame vandeniu ir paliekame 15 minučių, kad suminkštėtų.
Į smulkintuvą sumetame pamirkytą duoną, kiaušinį, čili padažą, druską ir susmulkiname iki vientisos masės.
Iš gautos masės suformuojame du blynukus.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, į jį dedame blynukus.
Kepame po porą minučių iš kiekvienos pusės.
Išimame, ant vieno blynuko dedame sūrį, ant jo pomidorą, užvožiame antru blynuku.
Skanaus, planetos gelbėtojai!

Komentarų nėra: