2008 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

ARBŪZINIS ROJUS


Juk tiesa, kad arbūzas yra geriausia, kas nutiko vaisių-daržovių pasaulyje? Tokį storą, sunkų, sprogstantį nuo saldžių sulčių gražuolį parsiridenau namo ir jau aiškiai žinojau, kad tradiciškai juo mėgautis neteks. Nes yra milijoną kartų skanesnis būdas, nei tiesiog graužti jį riekelę po riekelės. Ach, kokia gi nuobodybė rankioti sėklytės - pradžioje iš riekelės arbūzo, o paskui nuo grindų... To nebebus! Paslaptis paprasta: šiame kokteilyje sėklytės nemaišo. O jo gurkšnelis atgaivina net pačią karščiausią dieną. Ir praktiškai nulis kalorijų.

Jums prireiks:

1/2 vidutinio arbūzo
1/2 puodelio ledukų

Smulkintuve susmulkiname ledą.
Gabaliukais supjaustome arbūzą. Jei netingime, išrenkame sėklas, jei tingime - tiek tos.
Dedame arbūzą į smulkintuvą su ledu ir trumpai plakame, kol gauname daugmaž vienalytį kokteilį.

Viskas, skanaus!

Pss... Jei apsižioplinę nusipirkome nesaldų arbūzą, išgelbės pora šaukštelių cukraus.

Komentarų nėra: