Dievinu Tailando virtuvę: aštrią, rūgščią, sūrią ir saldžią vienu metu. Maniau, kad visą ir be jokių išimčių. Bet ši sriuba man per autentiška. Pirmas šaukštas pasirodė be proto skanus, antras taip pat. Įpusėjus lėkštę supratau, kad daugiau nebenoriu. Ne šiaip paprastai nebenoriu, bet niekada-niekada-nebenoriu. Skonio receptoriai sugrąžino mane laiku atgal, kai pirmąsyk Koh Samui kurorto aptriušusioje užeigėlėje, vakarui vėsinant drėgną aromatingą dienos karštį, paragavau tajiškos naminės sriubos. Buvo labai keista. O paskui pramušė ir nebegalėjau sustoti. Vistik, šios sriubos nerekomenduočiau naujokėliams. Siūlau ją bandyti itin drąsiems seniems vilkams, mylintiems Siamo šalies drąsų skonį. Beje, visiškai ekstremalią šios sriubos versiją siūlau pažiūrėti čia.
1 litro vištienos sultinio
2 lazdelių cinamono
2 skiltelių česnako
6 juodų pipirų
3 šaukštų žuvų padažo
2 šaukštų šviesaus sojų padažo
1 šaukšto tamsaus sojų padažo
1 šaukštelio druskos
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto kukurūzų miltų
puodelio ryžių miltų makaronų, išvirtų pagal pakelio instukciją
2 kietai virtų kiaušinių, nuluptų
100 g riebaus kiaulienos kumpelio su skūra, supjaustyto kąsnio dydžio gabalėliais
Kumpelį kepiname aliejuje karštoje keptuvėje, kol ištirpsta riebalai ir jis pasidaro traškus.
Česnaką sugrūdame su pipirais iki vientisos masės.
Užverdame sultinį, į jį dedame česnakų masę, cukrų, druską, pilame žuvų ir sojų padažus, cinamoną, žvaigždanyžį, sudedame kiaušinius.
Verdame 40 minučių.
Kukurūzų miltus sumaišome su pora šaukštų vandens ir maišydami supilame į sriubą.
Išjungiame ugnį.
Išimame kiaušinius ir juos supjaustome ketvirčiais.
Į lėkštę dedame po porą šaukštų makaronų ir traškios kiaulienos, 2 ketvirčius kiaušinio, užilame sriubą.
Skanių ekstremalių nuotykių :)
1 komentaras:
Tu mane užkrėtei tailandietiškų patiekalų idėja (aciu uz tai), bet šito gal ir negaminsiu... Ale skamba idomiai
Rašyti komentarą