2008 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

AŠTRIOS KIAULIENOS IR MĖTŲ SALOTOS/ ATOSTOGŲ BELAUKIANT


Išdykėliai žieminiai/pavasariniai milanai, londonai, barselonos suėdė visas atostogas, todėl dabar pavydžiai varvinu seilę, kai bendradarbiai vienas po kito traukia vasarot. Nesigėdinu, niekada neneigiau esanti tikra lietuvė, tad pavydas man nesvetimas. Nesvetimas ir piktas džiugesys viduje, kai chebra iš kelionių agentūros užsisakinėja savaitės atostogas Turkijoje ar Graikijoje už tokią pinigų sumą, kuri leidžia easycruiso pagalba naršyti ir siautėti 10 dienų po Graikijos salas. Na gal komforto mažiau, bet juk svarbiausia - įspūdžiai. Žinoma, čia kalba mano pavydas. Sėdžiu sau, kremtu vienas skaniausių salotų pasaulyje (appon dėka) ir svajoju apie naujas atostogas Tailande. Jau greitai... Jei jaučiatės panašiai, paragaukite ir jūs - padeda:) Šįkart niekur nepavyko rasti sojų pupelių daigų, matyt nesezonas. Su jais tikrai skaniau, bet verta pabandyti ir taip. Pažadu, skonis dieviškas.

Prireiks:
1 stiklinės kiaulienos faršo
2 kietai virtų kiaušinių
1 kubeliais spjaustyto agurko
1/2 stiklinės sojos pupelių daigų (jei nėra, keičiame dar vienu agurku)
1/2 aštraus čili pipiriuko, susmulkinto
1 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukšto žuvų padažo
1/2 šaukštelio druskos
po 1 šaukštą smulkintų mėtos ir kalendros lapelių

Keptuvėje nuolat maišydami pakepiname faršą su druska.
Kai gražiai paskrunda, išjungiame ugnį.
Supilame daigus ir agurkus.
Užpilame žuvų padažą, čili, citrinų sultis, mėtos ir kalendros lapelius, išmaišome.
Kiaušinius supjaustome riekelėmis, išdėliojame ratu lėkštėje.
Ant kiaušinių dedame pakepintą faršo masę.
Viskas, skanaus!



Komentarų nėra: