2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI SU GANAŠO KREMU

    
       Keksiukų receptų lietuviškoje blogosferoje tikrai netrūksta, o va lietuviško vertimo mafinui (muffin) ir kapkeiksui (cupcake) internete nerandu. Tai visa laimė, kad pagaminau šių dviejų hibridą, tad ramia sąžine vadinu kepinukus keksiukais. Sukryžminta: paprastojo pusrytinio mafino gaminimo proceso paprastumas ir šventinio kapkeikso prabangus papuošimas. Rezultatas - dieviškas desertas minimaliomis pastangomis. 

12 keksiukų prireiks:
1/2 puodelio tirpinto atvėsinto sviesto
2 kiaušinių 
1 puodelio pasukų arba kefyro
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
1 3/4 puodelio miltų
2/3 puodelio nesaldintos kakavos miltelių
1 1/4 puodelio rudojo cukraus
po 1 šaukštelį sodos ir kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1/2 puodelio smulkinto šokolado
1/2 šaldytų vyšnių

Ganašo kremui prireiks:
100 g šokolado
90 ml grietinėlės
1 šaukšto sviesto

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, mafinų skardą ištepame aliejumi arba sudedame keksiukų popierėlius.
Viename inde suplakame kiaušinius, pasukas, vanilę.
Kitame inde sumaišome miltus, kakavą, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir druską, įmaišome smulkintą šokoladą ir vyšnias.
Pilame šlapią mišinį ir sviestą į miltų mišinį ir atsargiai pamaišome tik tiek, kad susimaišytų (dėmesio - permaišius mafinai bus kieti).
Dedame po šaukštą tešlos į kiekvieną mafino indelį, kepame apie 20 minučių, 5 minutes vėsiname ir išimame iš indelių.
Kremui susmulkiname šokoladą ir sudedame į dubenėlį.
Pakaitiname grietinėlę su sviestu tik kol užverda, pilame ant šokolado ir paliekame 5 minutes pastovėti.
Išsukame, atvėsiname ir išplakame.
Tepame ant mafinų, galime papuošti spalvotais pabarstukais.

Labai skanaus, svarbu nepadauginti ;)