Kad jau mūsų klimatas supanašėjo su tropikais - tvankumą keičia momentinės liūtys, vėl tenka griebtis karštųjų kraštų gyventojų išrastų gudrybių. Viena jų - lassis, indų/pakistaniečių gėrimas iš jogurto ir ledo, pagardintas prieskoniais ar vaisiais. Ypatingai myliu šį gėrimą, nes jis tuo pat metu ir pasotina, ir atgaivina. Dėmesio - mango lassiui būtina naudoti tik prinokusį mango (gal tiktų konservuotas?). Na o receptą nužiūrėjau pas Sailu.
1 taurei lassio prireiks:
1/2 puodelio mango, supjaustyto kubeliais
1/4 puodelio jogurto
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų šalto vandens
2 šaukštų ledo kubelių
Visus ingredientus dedame į smulkintuvą ir smulkiname apie 1 minutę iki vientisos masės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą