2010 m. gegužės 26 d., trečiadienis

KRIAUŠIŲ, AVOKADO IR TOFU KOKTEILIS



     Ir vėl reikalauju išskirtinio dėmesio, nes pristatau dar vieną šedevrą. Neįtikėtina tekstūra - glotni, tarsi šilkas, už tai manau atsakingas silken tofu (radau Prizmoje). Iš pirmo žvilgsnio avokado ir kriaušės kombinacija yra keistoka, tačiau skonis stulbinamai malonus - nei per saldu, nei per riebu. Itin sotus, tačiau netukinantis. Rezumuojant - šis gėrimas yra sveikas ir gardus energijos užtaisas ryte skubant į darbą ar lengvi pavakariai po sunkios dienos. Tiesiog būtina paragauti! Receptas iš wholeliving.com

4 stiklinėms prireiks:
1 prinokusio avokado 
1/2 puodelio silken tofu, nusausinto
1 puodelio kriaušių sulčių 
2 šaukštų medaus
1/2 šaukštelio vanilės esencijos
2 puodelių ledo (nebūtina) 

Nulupame avokadą, perpjauname ir išimamae kaulą.  
Blenderyje iki vientisos masės susmulkiname avokadą, tofu, sultis, medų ir vanilę.
Jei norime šalto gėrimo suberiame ledą, vėl plakame iki vientisos masės.