2009 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

SKRUDINTAS VIŠČIUKAS DŽIŪVĖSĖLIUOSE

Anot Kate Moss, nieko nėra skaniau už lieknumo jausmą. Ar aš su tuo sutinku? Iš dalies taip. Todėl nuolat ieškau gardžių būdų paruošti sveiką maistą. Bet. Kartais. Tiesiog norisi riebių k a l o r i j ų. Ir tikiu, kad kai šis noras išsipildo tik kartais, lieknumas yra, na, tiesiog neišvengiamas. Šįkart - dar viena fastfood'o kopija, tik gerokai sveikesnė už originalą. Mėgaujamės po truputį. Receptas iš čia.

Jums prireiks:

6 vištos šlaunelių
2 šaukštų druskos
2 šaukštų pipirų
1 kiaušinio
200 g maltų džiuvėsėlių
3 puodelių aliejaus kepimui

Nuplauname ir nulupame vištos šlauneles (šitaip šiek tiek sutaupysime kalorijų).
Šlauneles subadome, įtriname druska ir pipirais, paliekame 20 minučių.
Po 20 minučių vištą dedame į garintuvą ir verdame garuose 30 minučių.
Atvėsiname šlauneles, nušluostome popieriniu rankšluosčiu.
Džiuvėsėlius supilame į plastikinį maišelį.
Suplakame kiaušinį šakute, į jį mirkome šlauneles, tada jas metame į maišelį su džiuvėsiais ir purtome, kol visos šlaunelės tolygiai aplimpa džiuvėsiais.
Gilioje keptuvėje labai karštai įkaitiname aliejų, įberiame truputį druskos (kad nesitaškytų) ir dedame šlauneles.
Skrudiname nuolat vartydami apie 5 minutes.
Paskrudusias šlauneles dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: