Anot Kate Moss, nieko nėra skaniau už lieknumo jausmą. Ar aš su tuo sutinku? Iš dalies taip. Todėl nuolat ieškau gardžių būdų paruošti sveiką maistą. Bet. Kartais. Tiesiog norisi riebių k a l o r i j ų. Ir tikiu, kad kai šis noras išsipildo tik kartais, lieknumas yra, na, tiesiog neišvengiamas. Šįkart - dar viena fastfood'o kopija, tik gerokai sveikesnė už originalą. Mėgaujamės po truputį. Receptas iš čia.
Jums prireiks:
6 vištos šlaunelių
2 šaukštų druskos
2 šaukštų pipirų
1 kiaušinio
200 g maltų džiuvėsėlių
3 puodelių aliejaus kepimui
Nuplauname ir nulupame vištos šlauneles (šitaip šiek tiek sutaupysime kalorijų).
Šlauneles subadome, įtriname druska ir pipirais, paliekame 20 minučių.
Po 20 minučių vištą dedame į garintuvą ir verdame garuose 30 minučių.
Atvėsiname šlauneles, nušluostome popieriniu rankšluosčiu.
Džiuvėsėlius supilame į plastikinį maišelį.
Suplakame kiaušinį šakute, į jį mirkome šlauneles, tada jas metame į maišelį su džiuvėsiais ir purtome, kol visos šlaunelės tolygiai aplimpa džiuvėsiais.
Gilioje keptuvėje labai karštai įkaitiname aliejų, įberiame truputį druskos (kad nesitaškytų) ir dedame šlauneles.
Skrudiname nuolat vartydami apie 5 minutes.
Paskrudusias šlauneles dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Viskas, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą