2009 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

AŠTRUS MEKSIKIETIŠKAS TROŠKINYS

Brangučiai, buvau sau pažadėjusi, kad daugiau meksikietiško maisto receptų nedalinsiu. Nes jų šiame bloge yra daugiau negu reikia šauniausiam sombrerų temos vakarėliui. Bet... pažiūrėjus Jamie's American Road Trip'o seriją apie LA meksikonus vėl sukilo nostalgija šiai smagiai virtuvei. Neturėjau po ranka jokio tradicinio meksikietško ingrediento, tad teko pasitelkti daaaug fantazijos ir laaabai improvizuoti. Vakarienė pavyko, manau, visu 100 procentų, meksikietiškas kirminukas vėl ramiai snaudžia.
Šiandien dalinuosi troškinuko receptu, o ryt atskleisiu dieviško kukurūzų pudingo (kuris nuotraukoje atlieka antraplanį vaidmenį, bet realiame gyvenime be jo šis troškinys praranda didžiąją dalį žavesio) gaminimo subtilybes.

3 porcijoms troškinio prireiks:

2 vištienos krūtinėlių, išvirtų ir supjaustytų gabaliukais
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 pomidorų, smulkiai supjaustytų
3 skiltelių česnako, susmulkintų
1 vidutinio svogūno, susmulkinto
po 1 šaukštelį čili miltelių, malto kumino, druskos
1/2 šaukšto nesaldintų kakavos miltelių
2 džiovintų čili pipirų
1/2 šaukštelio Tabasco padažo
1/4 šaukšto acto
1/2 šaukštelio cukraus
1/4 šaukštelio sviesto
1 puodelio vištienos sultinio
1/2 šaukšto krakmolo

Keptuvėje įkaitiname aliejų iki vidutinio karštumo, dedame svogūną ir česnaką.
Kepiname 3 minutes, įberiame čili miltelius, maltą kuminą, kakavą, maišydami kepiname dar 2 minutes.
Sudedame pomidorus, druską, kepiname 10 minučių, kol pomidorai suminkštėja ir išskiria sultis.
Sudedame vištieną, pakepiname 5 minutes.
Pilame sultinį, Tabasco, actą, cukrų, sumetame čili pipirus.
Pamaišydami kaitiname 15-20 minučių, įdedame sviestą.
Atskirame dubenėlyje sumaišome krakmolą su 2 šaukštais vandens, supilame į troškinį ir maišydami šildome dar porą minučių.
Viskas, skanaus, valgome su kukurūzų pudingu:)

Komentarų nėra: