2008 m. kovo 25 d., antradienis

TOFU PAGAL NANDOS


Svarsčiau, ar pažįstu bent vieną žmogų, kuris nemėgsta vištos. Nea, nė vieno. Na gerai, truputį sukčiauju, bet, teoriškai, jei žmogus vegetaras, tai nereiškia, kad jis nemėgsta vištos. Jis tiesiog jos nevalgo dėl kitų priežasčių. Taigi, višta yra universaliai mėgstama. Gerai, o kas bendra tarp vištos ir Londono? Va čia tai jau tikrai neteko sutikti nė vieno, kuris pasakytų, kad britų sostinė jam nemiela. Svaiginamai spalvingas megapolis, kurį dievina įvairiausių pomėgių individai, į kurį vis grįžtu ir grįžtu. Be viso ko, ten yra Nandos, kuriame gaminama skaniausia višta pasaulyje. Ir vėlgi neteko sutikti nė vieno, kuris apsilankęs nesvaigtų, kaip ten nerealu. Bet Nandos Vilniuje nėra ir, kaip suprantu, niekada nebus, taigi, draugiškas patarimas: besilankant Londone užsukite į šalia London Bridge esantį Nandos (pss, ten greičiausiai labai maloniai su personalu susikalbėsite gimtąja kalba:). O kolkas džiaugiamės, kad kai kurie iš mūsų turi šaunius-pri-šaunius bičiulius, kurie parveža Nandos marinatą lauktuvių. Bet marinuosiu ne vištą (nes vistiek nepavyks nieko panašaus į originalą), o tokį pat kaip Londonas multikultūrinį tofu. Ne visai į temą, bet skanu:)

Prireiks:

200 g kieto tofu sūrio
1/2 stiklinės Nandos peri-peri marinato
1 šaukšto aliejaus

Sūrį supjaustom riekelėm, dedam į maišelį, užpilam marinatu.
Palaikom bent valandą šaldytuve, geriau - per naktį.
Keptuvėje įkaitiname aliejų iki vidutinio karštumo.
Kiekvieną sūrio riekutę kepam apie 2 minutes, apverčiam ir skrudinam dar 2 minutes.

Viskas, skanaus!
P.s. vietoj minėto marinato galima naudoti bet kokį kitą, bet žiūrėkit, kad būtų kuo mažiau visokių E, konservantų ir pan.  Save reikia mylėti:) 

2 komentarai:

Daisy rašė...

Koks jaukus ir malonus blogas. Kaip smagu paskaityti ne vien recepto sudėtį bet dar šį bei tą pridėto nuo autorės. Ir dar man labai patinka netradiciniai food'ai. Ateini, paskaitai ir o, sužinai kažką naujo :)

ktnl rašė...

Ačiū už tokius šiltus žodžius, šiandien jie man ypač buvo reikalingi:) Myliu tuos, kurie džiaugiasi atradę kažką naujo. Linkiu įkvepiančio ketvirtadienio:)