2008 m. kovo 30 d., sekmadienis

PRANCŪZIŠKOS SALOTOS


Visuotinės ekologijos laikais sunku atsispirti tiesai, jog mąstančiam individui tiesiog privaloma maitintis sveiku maistu. Kad konservantai, pesticidai ir genetiškai modifikuoti ingredientai sveikatos neprideda jau seniai niekam nepaslaptis. Pažiūrėjus Fast Food Nation gerklėje ima strigti ir jautiena. Valgomų produktų ratas vis siaurėja. O tuo metu parduotuvių lentynose šypso ekologiški produktai, pasigirsta teorijos apie ypač vertingas daržoves. Aš - žmogus laaabai patiklus. Ypač lengvai pasiduodu stipresniam marketingui. Ir įsivaizduokite mano sumišimą, kai žiūrėdama Prof. Regan's supermarket secrets savo ausimis išgirstu, kad viskas toli gražu nėra tai, kas atrodo. Gerosios bakterijos, pasirodo, gali kenkti, vitaminų žmogaus organizmas pasisavina lygiai tiek, kiek jam reikia, ir dar daugybė įdomybių. Net nebežinau, kuo čia ir betikėti, ką čia ir bevalgyti. Matyt, tai kas skanu. Ir ta proga gaminu nuostabiausias salotas. Tikėjausi jomis nustebinti mylimą žmogų, bet nutiko kaip kažkurioj reklamoj - na tiesiog per geros dalintis:)

2 žmonėms prireiks:

200 g keptos kiaulienos (ar bet kurio kitos mėsos)
1/2 raudonojo svogūno
2 šaukštelių prancūziškų grūdėtų garstyčių
1 šaukšto vyno acto
po 1/4 šaukštelio druskos ir pipirų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Kiaulieną supjaustome siauromis juostelėmis.
Svogūną supjaustome labai plonai, užpilame šaltu vandeniu ir palaikom 10 minučių.
Gerai išmaišome garstyčias, actą, druską ir pipirus, įmaišome aliejų.
Į padažą suberiame kiaulienos juosteles, įdedame svogūnus.

Skanaus!

Komentarų nėra: