2008 m. kovo 28 d., penktadienis

BULVĖS SU LUPENA


Kai atrandu laiko susimąstyti, tai net kvapą užima, kokiu nuostabiu laiku gyvename. Šiuo metu man pasaulis panašus į besiveržiantį vulkaną. Kažkur giliai suvokiu, kad pasekmės gali būti baisios, bet vaizdas toks hipnotizuojantis, kad visiškai nesinori mąstyti, kas bus toliau. O svarbiausia, kad internetas viską padaro prieinamą realiu laiku. Žemiški reikalai: štai vakarienei valgiau mėgiamą  jacket potatoe. Sakytumėte, na ir kas čia ypatingo? Dar ir kaip ypatinga - Jungtinės Tautos paskelbė 2008 metus bulvės metais. Mūsų tautos mylima daržovė - pasaulio gelbėtojo metų simbolis. Atrodytų smulkmena, bet vakarienė įgijo visai kitokią prasmę. Taigi ir sakau - nuostabiu laiku gyvename. Recepto gamyba - paprasčiau nebūna. Be abejo, britų virtuvės klasika. Patarimas: bulvių verta prikepti daugiau, tada po vieną susukti į foliją ir užšaldyti, o prireikus pašildyti orkaitėje ir įdėti įdaro. Vargo tikrai ne ką daugiau, o laiko (ir elektros) susitaupo. Beje, vietoje pupelių ir sūrio galima naudoti varškę, tuną, silkę, sviestą su druska, visiška jūsų fantazijos laisvė.

2 žmonėms prireiks:

2 didelių bulvių
4 šaukštų konservuotų pupelių pomidorų padaže
2 šaukštų tarkuoto čedario sūrio

Bulves labai švariai nuplauname.
Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių.
Dedam bulves ant grotelių ir kepam 1,5 val. 
Pupeles pakaitiname, kol sutirštėja.
Iškepusias bulves įpjauname kryžmai, pirštais išstumiame bulvės vidų į viršų.
Ant kiekvienos bulvės uždedame pupeles ir užbarstome sūrį.

Viskas, skanaus!  




Komentarų nėra: