2010 m. liepos 30 d., penktadienis

GRAIKIŠKAI LIETUVIŠKOS AGURKŲ SALOTOS


           Antrasis išradingo agurkų paruošimo receptas - graikiškojo tzaziki lietuviškas variantas. Lietuviškas tuo, kad vietoje jogurto dedame grietinę, kad konservatyvieji šeimos nariai nesiraukydami valgytų. Ir pagirtų ;) 

Jums prireiks:
4 agurkų, nuluptų
1/2 stiklinės grietinės
2 šaukštų šviežių mėtų lapų, sukapotų
1 skiltelės česnako, susmulkintos
1/2 šaukštelio druskos

Stambia tarka sutarkuojame agurkus ir nusunkiame visą skystį.
Suplakame grietinę su česnaku, mėtomis ir druska, įmaišome agurkus.
Dedame į šaldytuvą valandėlei, kad susijungtų aromatai ir salotos taptų gaiviai vėsios.
Skanaus!