Na ir užderėjo agurkų tėvų šiltnamyje! Pradžioje pirmaisias gaivuoliais gardžiavomės su medumi. Tada "malasolnikus" darėme. O paskui apėmė neviltis, nes... per vieną naktį... visi krūmeliai, kaip susitarę, pasipuošė tiesiog nepadoriu kiekiu agurkėlių. Į šviežius nė žiūrėti nebesinorėjo, žiemai raugti dar ankstoka, išmesti gaila. Va tada paieškos internete man atvėrė duris į stebuklingą agurkų paruošimo įvairovės pasaulį. Kaip tik planavome nemažą griliaus vakarėlį, o, kaip žinia, nėra geresnės progos eksperimentams, kaip kad masinės valgymo fiestos;) Visi paragauja, savo nuomonę išreiškia, praktiškai - sociologinė apklausa:)
Tad dalinuosi pirmuoju pavykusiu receptu - agurkų riekelės lengvame marinate, kurios patiko visiems ragavusiems, dieviškai tiko prie kiaulienos šašlyko, o jas pagaminti buvo lengva ir super pigu.
Jums prireiks:
4 agurkų
1/2 šaukštelio druskos
1/2 stiklinės balto vyno acto
3 šaukštų cukraus
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
1/4 stiklinės susmulkintų krapų
Nulupame ir supjaustome agurkus plonais griežinėliais.
Iš likusių ingredientų sumaišome marinatą, užpilame ant agurkų ir dedame į šaldytuvą bent valandai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą