2009 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

AROMATINGA ŽUVIENĖ SU PURIAIS KUKULIUKAIS

Praėjusiame gyvenime aš tikrų tikriausiai buvau azijietė, nes kaip dar galima paaiškinti nepraeinančią meilę Azijos šalių virtuvei, intensyviems aromatams, ryškiems skoniams. Ir, matyt, buvau ne itin turtinga azijietė, nes skaniausias man atrodo paprastas gatvės maistas:) Štai kinės Gattina istorija, kaip ji vaikystėje Honkonge atsispirdavo ledų vagonėlio varpeliams, kad sutaupytų pinigų gatvėje parduodamai žuvienei, tiesiog privertė pabandyti išsivirti šitokį skanėstą. Neįsivaizduojama, kokia turi būti sriuba, kad vaikas ją keistų įį ledus. O gal tai tiesiog kitokia maisto kultūra? Kaip visada, šį bei tą teko pakeisti, bet išvirė tiesiog stebuklingo turtingumo ir aromatingumo žuvienė, o joje išdidžiai plaukiojo puresni už purius žuvies kukuliukai. Rekomenduoju pabandyti ir jums.

Jums prireiks:

Sriubai:
3 žuvų galvų, uodegų, kaulų ir kitų atsarginių dalių (aš naudojau lašišų rinkinį sriubai + žiobrio išdaras)
saujos krevečių galvų ir uodegų
2 česnako skiltelių, sukapotų
1 morkos, supjaustytos
1/2 poro (baltosios dalies), supjaustyto
5 šaukštų žuvų padažo
1/2 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukšto aliejaus
4 litrų vandens
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, ant mažos ugnies minutę kepiname česnaką, dedame morką, porą, pilame vandenį ir verdame ant vidutinės ugnies 2 valandas.
Nukošiame sultinį, kaulus išmetame.
Dedame druską, pipirus, žuvų padažą, cukrų, pakaitiname dar 10 minučių.

Puriems kukuliams:
puodelio žuvies ir krevečių mėsos (naudojau žiobrį ir lašišų rinkinyje rastą mėsą)
1 šaukšto svogūnų laiškų, sukapotų
1 šaukšto krakmolo
druskos ir pipirų pagal skonį
Virtuviniu smulkintuvu sutriname žuvį, krevetes, druską, pipirus ir krakmolą iki vientisos pastos.
Įmaišome svogūnų laiškus.
Suformuojame lazdyno riešuto dydžio rutuliukus, juos metame į verdančią sriubą ir virdame maždaug minutę, nes pervirę jie sukietėja.

Viskas, skanaus!


Komentarų nėra: