2 žmonėms prireiks:
4 portobelų galvučių (gali būti ir pievagrybiai)
4 gabaliukų pakepinto susmulkinto kumpio
4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto kapotų svogūnų
1 šaukšto smulkintų konservuotų jalapeno pipirų
Nupjaunam grybų kotukus, juos supjaustom ir kartu su svogūnais pakepinam svieste.
Gautą masę sumaišom su kumpiu, jalapenais ir 3 šaukštais sūrio bei paskirstom po lygiai į kiekvieną grybą.
(Šioje vietoje paruoštus grybus galima užšaldyti šaldymo maišiuke ir nebijoti netikėtų svečių. Prieš kepant reikės atšildyti, užberti sūrio ir kepti 15 minučių).
Kepam pašildytoj iki 180 laipsnių orkaitėj, kol ištirpsta sūris, apie 15 minučių.
Išimam, užbarstom likusį sūrį, įkišam dar minutei į orkaitę.
Viskas, skanaus!
1 komentaras:
Grybuose yra cinko, vitaminų B2, B3, B5, kai kuriuose ir D, taip kad naudos galima atrasti :)
Rašyti komentarą