2008 m. sausio 11 d., penktadienis

SPRING ROLLS'ai


Netikėtai nelauktai iš gobšumo atradau puikų receptą. Nuoširdžiai niekaip nesuprantu, kodėl reikia mokėti netoli dešimties lt. už, tarkim, dešimtį vienetų spring rolls'ų skuryčių. Dėl šios priežasties tokio patiekalo ir negaminau. O šįvakar nutariau pasigaminti savo "skurytes". Ir man improvizacija patiko visu šimtu procentų. Netgi dėl kažkokių magiškų priežasčių spring rolls'iukai pavyko neriebūs.


1o vnt. spring rolls'ų prireiks:

1 stiklinės miltų
1 šaukšto aliejaus + 1/2 stiklinės aliejaus kepimui
1/2 stiklinės šalto labai vandens
1 šaukšto sviesto
1 stiklinės sojos pupelių daigų
1 kiaušinio
1/2 šaukštelio baltų pipirų
1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštų konservuotos lašišos


Sumaišom miltus, 1 šaukštą aliejaus ir vandenį, minkom apie 5 minutes, kol gaunam elastingą tešlą.
Suplakam kiaušinį, pipirus ir druską.
Įkaitintoj keptuvėj ištirpinam sviestą, supilam kiaušinio plakinį.
Iškeptą kiaušinienę supjaustome siauromis juostelėmis.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kiaušinis, porą minučių pakepinam daigus.
Formuojam spring rolls'us: kaip galima ploniau išškočiotą tešlą supjaustom į 10 ilgų, apie 5 cm pločio juostelių.
Tešlos juostelės pradžioje dedam po truputį lašišos, daigų ir kiaušinio, užvyniojam, kraštus užspaudžiam.
Kepam vartydami įkaitintam aliejuj, kol gražiai pagelsta, apie 3-4 minutes.
Labai tinka su sojos ar sweet chilli padažu.

Viskas, skanaus!

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Roolsam skuras galim įsigyt http://rytuvalgiai.lt/papildiniai/katalogas_panel/rodyti.php?preke=116
kad nevargti :) galima mėsai ir kiaule pasiaugint, bet gi XXI amžius už lango...