2007 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

AŠTRUS PADAŽAS





Galėtų kilti natūrali abejonė - kam gaminti padažą, kai jų šitiek parduotuvėse. Bet tokio tikrai nėra, nes jis daug aštresnis ir tikresnis už juos visus kartu sudėjus. O šaldytuve sandariame indelyje laikosi netgi mėnesį. Puikiai tinka su užkeptais nachiais.

3 puodukams padažo prireiks:

1 indelio (apie 70 g) pomidorų pastos
3 puodelių vandens
po 2 šaukštelius čili miltelių, druskos, krakmolo, acto, smulkintų konservuotų jalapeno pipirų
1 šaukštelio džiovintų svogūnų granulių


Vidutinio karštumo keptuvėj maišom pomidorų pastą su vandeniu kol ištirpsta.
Sudedam visus likusius komponentus ir užverdam.
Maišom apie 3 minutes, nukeliam ir palaukiam kol atvės.


Viskas!