2010 m. rugsėjo 17 d., penktadienis

SALDŪS IR SULTINGI KUKURŪZAI



Kai Kalvarijų turguje pas begaaaaalo malonią ūkininkų šeimyną pamačiau auksines burbuoles, sugrįžo prisiminimai apie pirmąkart ragautą kukurūzą saulėtame Koh Samui paplūdimyje. Burnoje tarsi pajutau dūmo ir dieviškų prieskonių pagardintą saldumą. Negalėjau atsilaikyti šiems kerams, nors žalio suopračio neturėjau, kaip ruošiama ši daržovė. Čia man pagelbėjo Sparnuočio išsamus įrašas apie kukurūzus. Pasitelkusi dar kelias gudrybes bei šį receptą mėgavausi puikiai pavykusiu kukurūzu. O jei dar jį pagrilinti ir pabarstyti čili pipiriukais, gal... tai... būtų... TAS... skonis... Tad kol dar yra galimybė nudžiauti šviežią lietuvišką kukurūzą, siūlau ir jums nežiopsoti ir būtinai paragauti šį gardumyną.

Jums prireiks:
2 kukurūzų burbuolių
1 stiklinės pieno
3 šaukštų cukraus
1 šaukštelio sviesto
1/2 šaukštelio druskos

Į didelį puodą pilame daug vandens, pieną, cukrų ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį, dedame kukurūzus ir paverdame 7-8 minutes.
Išgriebiame, patepame sviestuku, pabarstome druska ir graužiame.
Skanaus! 


4 komentarai:

Audronasha The Countess rašė...

O taip taip, kukurūzai - rudens džiaugsmas mmmmm....

Audronasha The Countess rašė...

na va, parlėkiau iš turgaus su kukurūzais. bandysim receptą :P

ramune rašė...

kam tas pienas ir cukrus????? Geriems kukuruzams tikrai to nereikia....

online quran classes rašė...