Taip jau nutiko, kad mėgstu kalafiorus. Tik negaliu pakęsti TO kvapo, apgaubiančio namus verdant žiedinukus, kai šeimos nariai su priekaištingu klausimu akyse ima dairytis vienas į kitą. Šis receptas unikalus tuo, kad itin greitai ir, svarbiausia, sklindant ne tai kad ne TAM, o priešingai - gundančiam aromatui, pagaminame lengvą vakarienę ar garnyrą prie rimto patiekalo. Ir ingredientai greičiausiai jau yra tarp naminių atsargų. Tad reziumuojant: pristatau labai gardų ir praktišką receptą.
Jums prireiks:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiedinio kopūsto, išskirstyto žiedynais
1 šaukšto citrinų sulčių
1/4 puodelio kieto tarkuoto sūrio (Parmezano ar Džiugo)
druskos, pipirų
petražolių lapelių
Į keptuvę pilame aliejų, sudedame kalafiorą, užpilame šaukštą vandens ir sandariai uždengiame dangčiu.
Kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat pamaišydami, kol kalafioras suminkštėja ir paskrunda - apie 20 minučių.
Išimame, užpilame citrinos sultis, pabarstome sūriu, druska, pipirais, petražolėmis.
Viskas, skanaus!
2 komentarai:
Tikrai gardu, ačiū gaminsiu dar ir dar. Mėgstu patiekalus iš daržovių
Rašyti komentarą