2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

AGRASTŲ PYRAGAS



          Pamačiau šį dievišką pyragą ir beprotiškai jo užsimaniau. Nepaisant netgi to, kad jam reikia išsukti sviestą su cukrumi (mano vienas nepakenčiamiausių darbų kulinarijoje) ir dar baltymus suplakti. Man patinka paprastas paruošimo procesas - viens du ir gatava. Na kad ir šie keksiukai ar šitas pyragas. Tačiau vyšnių begėdis taip įžūliai mane sugundė, kad nepabūgusi sunkaus paruošimo kibau jo kepti. Vyšnias šįkart pakeičiau agrastais, bet būtinai pabandysiu ir su vyšniomis.

Jums prireiks:
100 g sviesto
7 šaukštų cukraus
250 g miltų
3 kiaušinių
150 ml pieno
1/2 pakelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio vanilės esencijos
1/4 šaukštelio druskos
800 g agrastų (ar vyšnių)
5-6 šaukštelių cukraus agrastams

Agrastus nuplauname, užpilame cukrumi, pabadome šakute ir paliekame per naktį, kad išsiskirtų sultys. Prieš naudojant nupilame susidariusį sirupą (jį recepto autorė skiedžia vandeniu ir geria).
Išsukame kambario temperatūros sviestą su 3 šaukštais cukraus ir tryniu, tada palaipsniui įsukame likusius 4 šaukštus cukraus.
Įmaišome vanilę, druską, pilame pieną ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Tešlą pilame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Išimame, sudedame agrastus ir kepame dar 35 minutes.
Pabarstome cukraus pudra.
Viskas, skanaus!


1 komentaras:

jurate rašė...

Labai gera ideja siam pyragui panaudoti agrastus, ypac kai tevu sode ju begale..... o visada kepdavau butent su vysniomis. Butinai pabandysiu naujove :)