2010 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

TEKILINIS ARBŪZAS


     
       Ach, vasara vasara... išleistuvių, vestuvių, laukinių vakarėlių metas... Štai ir ilgojo savaitgalio proga nusimato smagus pasiautimas prie griliaus su gardžių gardžiausiais kepsniais ir traškiomis salotomis. Tik kokia gi šventė be deserto... Nors praktika rodo, kad grilintų mėsyčių fiestose saldėsiams noro, o dažnai ir vietos, tiesiog nebelieka. Tad labai pradžiugau atradusi šį super-gudrų-desertuką-kokteiliuką. Gaiviai arbūzo riekei populiarumo niekada netrūko, o jei dar ji pagardinta tekila - garantuotas hitas. Kaip taikliai apibūdinta originaliame recepte - jausmas toks, lyg gertum margaritą ir valgytum arbūzą vienu metu. Smagumėlis, kurį, tiesa, reikia saugoti nuo vaikų.

Jums prireiks:
arbūzo riekelių, kiek telpa suguldyti į dvi 23X33 kepimo skardas 
1 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės vandens
1/2 stiklinės tekilos
1/4 stiklinės Triple Sec
2 laimų, perpjautų pusiau
druskos

Arbūzo riekeles išdėliojame skardose.
Iš cukraus, vandens, tekilos, Triple Sec išverdame sirupą, atvėsiname ir užpilame ant arbūzo.
Dedame į šaldytvą mažiausiai 45 minutėms.
Išimame arbūzą iš sirupo, užspaudžiame laimo sultis, pabarstome druska ir vaišinamės.
Svaigaus skanaus!



3 komentarai:

Monika rašė...

Labai egzotiškai skamba, bet net mano laki vaizduotė "neneša" koks rezultatas turėtų atsidurti burnoj... Bet vis tiek reikės pabandyti. Ačiū už įdomius atradimus. :)

Anonimiškas rašė...

Beje, kas liecia tekila, tai LT jos nepirkite, nes nei viena nera 100 de agave :-) net ir pacios brangiausios.

barfish.de pats naudoju

ktnl rašė...

Monika, būtinai pabandyk ir pranešk, ar patiko :)