2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

VOKIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS


        Po įdomesnių ir egzotiškesnių desertų ėjo ėjo ir atėjo eilė visiškai paprastam obuolių pyragui. Na, ne visiškai jau jis toks ir paprastas... vokiškas vienok... o dar iš ruginių miltų... Faktas, kad šio pyrago paruošimas paprastas - tereikia vieno indo! Jokio vargo, viso 35 minutės ir gardutėlis pyragas jau garuoja ant stalo. Ach, ir dar - juk obuolių pyragų receptų niekada nebūna per daug :) Receptas iš čia, tik šiek tiek pakoreguotas.  Ta proga dar primenu ir primirštą super lengvo pyrago receptą.

Jums prireiks:
9 šaukštų miltų
9 šaukštų cukraus
9 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių kepimo miltelių 
4 kiaušinių
3 obuolių, nuluptų, supjaustytų

Mikseriu suplakame cukrų su kiaušiniais.
Įmaišome miltus su kepimo milteliais.
Įmaišome aliejų. Tešla turi būti skystoka.
Pusę tešlos pilame į kepimo skardą, dedame obuolius, užpilame likusią tešlą.
Kepame iki 170 laipsnių prikaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: