2010 m. vasario 15 d., pirmadienis

TAILANDIETIŠKI BLYNELIAI SU BANANAIS IR KONDENSUOTU PIENU


     Matyt per seniai nebuvau Tailande, nes vakarykštės Užgavėnės priminė, kaip siaubingai pasiilgau tajų bananinių blynelių. Dar klampodama po Rumšiškių sniegą galvoje rezgiau mintį, kaip grįžusi į šiltus namučius imsiu kepti lietinius, juos įdarysiu sunokusiais bananais, užliesiu kondensuotu pienu beigi šokoladu ir mėgausiuosiu, mėgausiuosi, mėgausiuosi... Tačiau pasitikslinusi intrenete receptą supratau, kad lietiniai čia nieko man nepadės, o turėsiu gamintis specialią elastinę roti tešlą. Pažiūrėjusi youtubinį filmuką kaip tajus kepa šį gėrį, pamaniau, kad nieko man neišeis, bet stebuklinga tešla teisiog neįtikėtinai lengvai pasidavė ir po smagaus proceso mėgavausi dieviškais blyneliais. Pažadu, visai kitas potyris nei lietiniai. 

16 blynelių prireiks:
3 stiklinių miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
1 kiaušinio, išplakto
1 šaukšto pieno
1 stiklinės vandens
8 bananų
1/4 stiklinės aliejaus
3-4 šaukštų sviesto
kondensuoto pieno
šokolado padažo (nebūtina)

Dubenėlyje sumaišome miltus, druską ir cukrą.
Miltų viduryje padarome duobutę, į ją supilame kiaušinį, pieną ir sumaišome su miltais.
Į miltus lėtai pilame vandenį ir maišome, kol gauname lipnią tešlą.
Minkome 10 minučių, kol tešla tampa glotni ir elastinga.
Uždengiame drėgnu rankšluostuku ir paliekame bent pusvalandžiui.
Tešlą dedame ant nelipnaus paviršiaus, ištempiame, lenkiame pusiau, susukame ir sujaustome į 16 gabaliukų.
Kiekvieną gabaliuką keliskart paminkome, suformuojame kamuoliuką, aptepame aliejumi iš visų pusių, sudedame į indą ir paliekame bent pusvalandžiui (aš palikau šaldytuve per naktį).
Darbo paviršių patepame aliejumi, imame vieną kamuoliuką, delnu suspaudžiame, pamirkome pirštus į aliejų, suimame tešlos kraštą ir nepaleisdami metame tešlą į priekį, kad ji temptųsi. Kartojame, kol ištampome kamuoliuką į maždaug apvalų beveik peršviečiamą byną.
Dedame blyną į stipriai įkaitintą nedegančią keptuvę, blyno centre užpjaustome pusę banano, užlankstome kraštus.
Uždedame truputį sviesto, verčiame blyną ant kitos pusės ir kepame 1 minutę, kad paskrustų, bet nesudegtų.
Išimame į lėkštę, užlaistome kondensuotu pienu ir šokoladu (jei naudojame), aštriu peiliu supjaustome į devynis gabalėlius ir mėgaujamės.
Praktiškai Tailandas lėkštėje :)
Skanaus ! 


1 komentaras:

egidija rašė...

neįtikėtina... o aš galvojau, kad ten paprasti lietinukai susukti.... jau susigundžiau išbandyti šį metodą.