Gal ir keistai atrodo sočiųjų barštukų šaukštas, kai lepina šilta gegužės savaitgalio saulė. Vistik gimtieji namai turi magiškų galių pažadinti vaikystės prisiminimus ir su vaikišku pasimėgavimu lapnoti tokį paprastą maistą. Su kiekvienu šaukšteliu visą esybę užlieja šiluma, suteikianti jėgų eiti į priekį ir svajoti. Galingiausia besąlygiška meilė, tikra ir niekad neblėstanti. Ačiū, mamyte!
4 porcijoms prireiks:
1 stiklainiuko burokėlių obuolių sultyse
1 litro sultinio
1 šaukšto aliejaus
1 morkos, stambiai sutarkuotos
2 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų
1 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
po 1/4 šaukštelio druskos ir pipirų
1/2 puodelio konservuotų raudonų pupų
1/2 puodelio keptos kiaulienos, sujpaustytos kubeliais
3 džiovintų baravykų
Keptuvėje įkaitinam aliejų iki vidutinio karštumo.
Jame maišant 5 minutes kepam morkas, česnakus, kmynus, raudonėlį, druską ir pipirus.
Puode užverdame sultinį, į jį supilame burokėlius, pakepintas morkas.
Sudedam pupas, kiaulieną ir baravykus.
Kai užverda primažinam ugnį ir verdam bent valandą - kuo ilgiau, tuo skaniau.
Skanaus !
3 komentarai:
Barščiai - mano mamos mylimiausia sriuba :)Taip pat labai primena namus...
Va barščiai tai manęs taip kaip autoriaus kažkodėl nežavi...
Atrodo skaniai. Užsimaniau barščių
Rašyti komentarą