2008 m. gegužės 24 d., šeštadienis

MALAIZIJOS BLYNELIAI


Labiausiai mėgstu receptus, kur iš visiškai paprastučių ingredientų galima pagaminti vos ne meno kūrynį. Štai šie blyneliai man pasirodė fantastiškai patrauklūs, tačiau suabejojau, ar pavyks tokią egzotišką įmantrybę suraityti. Visiškai jokių problemų! Rytų virtuvės yra totalus gėris, nes didžiąją dalį skanumynų pavyksta pagaminti akimirksniu ir be didesnių pastangų. Ir ką gi man tai sako apie tuos žmones? Pirma mintis - gudruoliai. Antra - tinginiai:) Beje, šiuos blynelius valgiau mirkydama į kalmarų karį, bet jie puikiai tiktų ir su uogiene. 

6 blyneliams prireiks:

1 puodelio miltų
3/4 puodelio vandens
1/2 puodelio pieno
2 šaukštų aliejaus
1/2 šaukštelio druskos

Viską labai gerai suplakame virtuviniu plaktuvu, kad neliktų nė vieno gumulėlio.
Nedegančią keptuvę įkaitiname iki vidutinio karštumo. Aliejaus pylėme į tešlą, todėl blynus drąsiai kepame be riebalų - jie nedegs.
Nukeliame keptuvę nuo ugnies ir šaukšteliu varviname tešlą siaurutėmis linijomis, kad atrodytų lyg nėrinys.
Keptuvę dedame ant ugnies, blunykui pakepus minutę jo kraštai pakils, tada už jų labai atsargiai perverčiame ant kitos pusės.
Kepame 1-2 minutes.
Išėmę blynuką iš keptuvės į lėkštę, lenkiame per pusę, tada tą pusę - dar per pusę.
Kartojame su likusia tešla tą patį.

Viskas, skanaus!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Man blynų tešlą suplakus standartiniu (plakimo geležtės) mikserio antagaliu, paprastai tie blynai gana prastai kepa - limpa prie tefloninės keptuvės, būna trapūs, juos apversti nesumaitojant pasidaro arti neįmanomo. Spėju, jog plakimo metu į tešlą prieina oro burbuliukų ir tai vyksta dėl to.
Tešlos minkymo (toks spiralinis) mikserio antgalis gal ir geriau, bet, mano nuomone, vargiai ar jis turi kokių pranašumų prieš klasikinį dubuo+šaukštas tešlos maišymo metodą.
Vis ieškodama greito ir patogaus blynų tešlos ruošimo bei kepimo būdo, norėjau pasitikslinti, ar tau patyko tai padaryti plakimo angaliu? Gal aš čia kažką stipriai neteisingai darau..

ktnl rašė...

Dovile, tavo spėjimas dėl oro burbuliukų atrodo visai įtikinamas. Atvirai pasakius, mikseriu nesinaudoju jau seniai, jį iškeičiau į virtuvinį kombainą, kuriame yra tešlos plakimo priedas. Jis plokščias, todėl oro į tešlą patenka mažiau. Vis tik manau, kad šio recepto sėkmę lėmė būtent tinkama ingredientų kombinacija ir proporcijos.