Ką aš veikiu vėlų antradienį, likus gražiam pusvalandžiui iki vidurnakčio? Kertu aštrų karį. Dėl keleto priežasčių. Šitas antradienis toks trumpas, kad anksčiau tiesiog nebuvo laiko. Be to, kai kažko norisi, savęs geriau nekankinti (perfrazuota forrele). Taip pat, maistas, valgomas tamsoje/ kai niekas nemato/ iš svetimos lėkštės tikrai nestorina. O dabar baisiausia žinia: aš dar ir Euroviziją tuo pat metu žiūriu. Tššš... Bet žiauriai skanus karis:)
2 žmonėms prireiks:
4 puodelių vandens
3 šaukštų raudonos kario pastos
1 šaukštelio sambal indonezietiško aštraus padažo
4 šaukštų žuvų padažo
3 šaukštelių cukraus
1/2 puodelio plokščių ryžių makaronų
1/2 puodelio konservuotų šparaginių pupelių
1/2 puodelio konservuotų kalmarų
1 džiovinto kiniško juodo grybo (ausiagrybio)
Grybą užpilame verdančiu vandeniu, paliekam 15 minučių ir supaustome siauromis juostelėmis.
Makaronus taip pat užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 15 minučių.
Šparagines pupeles supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais.
Į gilią keptuvę pilame vandenį, dedame kario pastą ir sambal, kaitiname maišydami.
Kai užverda vanduo, supilame žuvų padažą, cukrų, verdame 1 minutę.
Sudedame makaronus, grybą, pupeles ir kalmarus.
Paverdam ant nedidelės ugnies dar 4 minutes.
Viskas, skanaus!
3 komentarai:
Manau, kad skanu. O kur rasti sambal? Ir kaip tas grybas angliškai vadinasi? Neteko su šitais ingredientais susidurti :)
Miela Monkey, menkas aš tau patarėjas kur-surasti-klausimu, nes, kaip suprantu, tu laimingai gyveni Šveicarijoje:) Vilniuje sambal nasi goreng atradau thomas philippse. Jis vokiškas, tai tau gal net visai šalia būtų pas vokietukus užšokti:) Jei tingėtum, gali drąsiai pakeisti aštriais pipiriukais. O ausiagrybiai yra teisiog kiniški grybai - fungus. Bet lietuviškai vistiek smagiau - ausiagrybiai.
Matai, kai nesusidūrus su tokiais produktais, net neaišku į kurią pusę lėkti ieškoti. Pabandysiu azijiečių parduotuvėlėse. Patiekalas baisiai suintrigavo
Rašyti komentarą