2008 m. vasario 9 d., šeštadienis

SUPER LENGVAS PYRAGAS


Jei pasaulyje išnyktų saldainiai, turbūt net nepastebėčiau. Nepritrūktų nei meškučių-guminukų, nei šokoladuoto griliažo, nei gaiviųjų bon-pari. Vistik cukraus dozės būtinos ir man. Deja, savo nelaimei, dievinu keptus kepinėlius. Iš pradžių nervino, kad nebetelpu į jokius džinsus, o tada susipratau ir pradėjau religingai sportuoti. Kadangi nuo intensyvaus sporto laiko ir jėgų lieka visisiškas minimumas, paskyriau dar likusias pastangas paprasto ir skanaus pyrago paieškai. Jis man iškepė visisiškai neprastas: lengvutis, purutis ir gaivutis. Primygtinai rekomenduoju:)
 
Jums prireiks:

3 šaukštų sviesto
1 puoduko miltų
1 puoduko cukraus
1 kiaušinio
2/3 puoduko pieno
2 šaukštelių maistinės sodos
1/4 šaukštelio druskos
1 indelio konservuotų ananasų (persikų) 
1/2 puoduko cukraus
1 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio malto muskato riešuto

Į kepimo formą dedam sviestą ir kišam į orkaitę, nustatytą ant 180 laipsnių.
Svarbu, kad sviestas ištirptų, bet jokiu būdu nepridegtų.
Kol šyla sviestas, sumaišom miltus, cukrų, sodą ir druską, į juos įmaišom pieną ir kiaušinį.
Atsargiai išimam kepimo formą su išlydytu sveistu ir supimal į jį gautą masę.
Ant viršaus uždedam persikus, sumaišytus su cukrum ir prieskoniais. Nemaišom!
Kišam į orkaitę ir kepam 35-45 minutes.
Viskas, skanaus! 
p.s. visiškai nerealus variantas: pyragas dar šiltas ir su aptirpusiais ledais.. mm.. 


Komentarų nėra: