2007 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

ČESNAKINĖ DUONA



Visiškai paprastutis receptukas labai gardžiam užkandžiui. Ši paskrudusi duona labai tinka prie makaronų ar sriubos. Tiesą pasakius, šio paprasto triuko dėka elementarūs makaronai gali virsti jaukia itališka vakariene.

1 kepaliukui prireiks:

1 prancūziško batono
po 1/4 puoduko sviesto ir parmazeno
2 skiltelių sutrinto česnako
2 šaukštų mėgiamų džiovintų prieskoninių žolelių

Batoną pjaustome reikutėmis, tačiau riekučių visiškai nenupjaunam, kad batonas išlaikytų formą.
Į riekučių tarpus tepame sumaišytus sviestą, sūrį, česnaką ir žoleles.
Įvyniojame į foliją, viršuje palikę tarpą oro cirkuliacijai.
Kepame iki 180 laipsnių prišildytoje orkaitėje 10-15 minučių.

Viskas, skanaus!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Daug kartų bandžiau daryti skanią, bet nelabai gaunas. Čia Londone galima užšaldyta jau gatava nusipirkti, arba iš šaldytuvo, bet ir tai ne tas skonis. Pačią skaniausią ragavau draugės baby-shower ir jie viską gatavą jau pirko. Nuo to laiko bandau atgaminti tokią pat garlic bread, bet dėja...

ktnl rašė...

Kai tik pavyks atgaminti, būtinai pranešk:) O Nandose neteko šio gėrio ragaut? Man tai visai patiko. Sėkmės ir ačiū, kad skaitai.