2007 m. gruodžio 18 d., antradienis

ČIMIČANGA!



Tęsėdama pažadą ieškau būdų, kaip panaudoti pupų masę. Šis patiekalas nėra fastfoodinis, todėl atsikvepiu, kad dar nereikia apsispręsti nepatogiu klausimu (gruodžio 10 d. postas). Čimičanga lėtina mąstymą, atpalaiduoja, migdo, todėl yra tikras draugas po sunkios darbo dienos. Juolab ir paruošimas neužtrunka. Šioji yra kepta orkaitėje, bet originaliai turėtų būti verdama karštame aliejuje (deep-fryinama). 

2 didelėm čimičangom prireiks:

1 susmulkinto svogūno
2 skiltelių susmulkinto česnako
1 šaukšto aliejaus
200 g virtos smulkintos vištos krūtinėlės
1 puoduko sultinio
1 indelio konservuotų pomidorų
1 pakelio taco prieskonių
1 puoduko pupų masės
1 mažo indelio konservuotų kukurūzų
1/2 puoduko tarkuoto sūrio
2 lapų sluoksniuotos bemielės tešlos


Įkaitintame alejuje pakepiname svogūnus ir česnakus, kol pagelsta.
Dedam vištą, pakepam porą minučių.
Pilam pomidorus ir sultinį, suberiam taco prieskonius, pakaitinam apie 10 minučių.
Nuimame ir leidžiam atvėsti 10-15 minučių.
Ant vieno tešlos lapelio tepam pusę pupų masės, ant viršaus dedam pusę vištienos mišinio, užpilam pusę indelio kukurūzų ir pusę puoduko sūrio.
Užlenkiam kraštus, kad gautųsi didelis koldūnas.
Tą patį kartojam su likusiu tešlos lapu ir įdaru.
Abi čimičangas dedam į skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba kol gražiai parusta.


Viskas, skanaus! Ir atsargiai - įdaras karštas.