2007 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

UŽKEPTI NACHIAI



Tai - ypatingas skanėstas. Jis tobulas dėl keleto priežasčių. Pirma, laaabai skanus. Antra, šio patiekalo gamybai reikia nemažai pastangų, todėl nekyla pagunda jo gaminti per dažnai. Kas dėl nedietinio ingredientų pobūdžio vėlgi užskaitoma kaip pliusas.

2 žmonėms pavalgyti prireiks:

1 pakelio nachių
200 g faršo
1/2 smulkiai supjaustyto nedidelio svogūno
1 šaukštelio aliejaus
po 1/4 šaukštelio čili miltelių, paprikos miltelių, druskos
2 puodelių meksikietiškų pupų masės
1 šaukšto konservuotų jalapeno pipirų
1 puodelio tarkuoto čedario sūrio


Keptuvėj įkaitintam aliejuj pakepinam iki gelsvumo svogūnus.
Dedam faršą ir prieskonius, paskrudinam, kol mėsa iškepa.
Pakepintą faršą paskirstom po gilesnio indo, kurį galima šildyti orkaitėje, dugną.
Pilam ant viršaus nachius, užbarstom jalapenus.
Užpilam ir paskirstom tarp nachių pupų masę.
Užbarstom sūrį.
Kepam 160 laipsnių karštumo orkaitėje, kol išsilydo sūris, maždaug 15-20 minučių.

Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: