2007 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

SOJOS PUPELIŲ IR SŪDYTŲ KIAUŠINIŲ PYRAGAS


Šį kinų pyrago su tailandietės pataisymais receptą aptikau http://www.khiewchanta.com/. Deja, svetainė mano didžiam nerimui jau kurį laiką neveikia. Labai nustebau, kai tokią egzotiką pavyko iškepti. Smagiausia buvo sūdyti kiaušinius (verdančiuose 4 l vandens ištirpdom 500 g druskos, atšaldom, pilam į stiklinį indą, sudedam 6 kiaušinius ir paliekam 14-20 dienų).


Įdarui prireiks:
200 g sojos pupelių
30 g cukraus (kartais jį keičiu medum)
1 šaukšto druskos
7 šaukšto sviesto
3-4 sūrių trynių (iš tų pačių sūdytų kiaušinių)

Tešlos pirmam sluoksniui prireiks:
150 g miltų
2 šaukštų cukraus (su pudra daug patogiau)
2 šaukštelių druskos
7 šaukštų aliejaus
80 ml šalto vandens

Ir antram tešlos sluoksniui:
70 g miltų
7 šaukštų aliejaus
6 šaukštų šalto vandens

Pupeles mirkom per naktį.
Gerai, jei pavyksta rasti nuluptų sojos pupelių, nes jų lupimas tikrai užtrunka ir užknisa.
Verdam garuose, kol suminkštėja, apie 20 minučių.
Sumalam kombaine, įmaišom cukrų, druską ir sviestą.
Pakaitinam gautą masę, kol sutirštėja ir paliekam atvėsti.

Sumaišom pirmo sluoksnio ingredientus į vieną tešlą, antro sluoksnio - į antrą atskirą tešlą.
Kiekvieną tešlą atskirai iškočiojam į plonus apskritimus.
Dedam antrą sluoksnį ant pirmo ir suvyniojam į “dešrą”.
Tada “dešrą” iškočiojam, pasukam 90 laipsnių kampu ir vėl susukam į dešrą.
“Dešrą” vėl iškočiojam, vėl sukam 90 laipsnių kampu, suvyniojam į “dešrą”. Ir iškočiojam.
Pagaliau (kaip pataria Appon, jei atrodo per daug vargo, galima tiesiog naudoti parduotuvinę sluoksniuotą tešlą).

Iškočiotos tešlos vidury sudedam sojos pupelių masę, į ją įspaudžiam sūriuosius trynius ir užlankstom tešlos kampus.
Į skardą įtiesiam kepimo popierių, ant jo dedam pyragą “siūlėm” į apačią.
Patepam kiaušinio ir pieno plakiniu.
Įkaitinam orkaitę iki 170 ℃, dedam ir kepam 25 min.

Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: