2007 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

RIEŠUTŲ KREPŠIUKAI




Kalėdų stalo repeticija, pavykusi visu 100 procentų. Nors nelabai tikiu, kad šį lobį galima sugadinti. Ten, kur suradau šį receptą, įspėjama tik dėl vieno - jei prisvils sūris, krepšeliai bus kartūs. Tai šitoj vietoj atsargumas nemaišytų.

10 mažų krepšiukų prireiks

10 šaukštelių tarkuoto parmezano (ar džiugo)
10 šaukštelių kapotų pistacijų
1 indelio konservuotų mangų
10 gabalėlių rūkytos lašišos

Sumaišom sūrį ir riešutus.
Iki vidutinio karštumo įkaitinton keptuvėn dedam šaukštą šios masės.
Kai sūris išsilydo, bet dar neparunda, išimam ir dedam į mažą puodelį, kad blynukas įgautų krepšelio formą. Turim apie 10 sekundžių, kol jis sustings.
Pakartojam su likusia riešutų/sūrio mase.
Prieš pat valgant į krepšelį įdedam po gabaliuką mango ir lašišos.

Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: