2007 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

PUPŲ MASĖ




Tokią pupų masę naudoju užkeptiems nachiams. Ją pasidaryti visiškai nesudėtinga, tik gaila, kad nesugalvoju, kaip dar būtų galima pritaikyti. Hm, nors prisiminus kur kažką panašaus paragavau pirmąkart, kyla šiokių tokių idėjų. Teks apsispręsti, ar kopijuoti fastfood'ą yra lygis.

2 puodeliams pupų masės prireiks:

2 indelių (po 400 g) konservuotų pupelių su meksikietiškais priekoniais
1 šaukštelio aliejaus
1/2 smulkiai supjaustyto nedidelio svogūno

Keptuvėj įkaitintam aliejuj pakepinam iki gelsvumo svogūnus.
Supilam konservuotas pupas. Jei nepavyko gauti pupų su meksikietiškais prieskoniais, dedu po 1/4 šaukštelio čili miltelių, paprikos miltelių, kmynų ir druskos.
Pakepinam 5 minutes.
Dedam į kombainą, smulkinam iki tyrės konsistencijos.
Vėl pilam į keptyvę ir maišant pakepinam dar 5 minutes.

Viskas, pavyko!

Komentarų nėra: