2007 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

GUACAMOLE




Prabangesnė salsos bendražygė, kurią kiekvienas mėgsta vis kitokią. Vieniem ji patinka sutrinta į tyrelę, kiti pripažįsta tik tokią, kurioje aiškiai išsiskiria sudedamųjų dalių tekstūra. Skonio reikalas, iš tiesų, o vertėtų pabandyti tiek vienokią, tiek kitokią. Kai užeina noras save palepinti.

1 puodeliui guacamolės prireiks:

1 gerai prinokusio avokado (jis privalo būti minkštas, nes priešingu atveju guacamole bus karti)
1 skiltelės sutrinto česnako
1 skiltelės žaliosios citrinos
1/4 smulkiai supjaustyto pomidoro
1/4 smulkiai supjaustyto nedidelio svogūno
druskos

Avokadą pjaunam pusiau, išimam kaulą ir šaukštu išskobiam į dubenėlį.
Įdedam česnaką, įspaudžiam citrinos sultis ir sutriname.
Įmaišom pomidorą, svogūną, įdedam druskos pagal skonį.
Gautą mišinį uždengiam, dedam į šaldytuvą pusvalandžiui.

Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: