2008 m. sausio 7 d., pirmadienis

7 MEILĖS SLUOKSNIAI



Moralines dvejones šalin, kai ant lėkštės puikiausia iš puikiausių kopijų. Na ir kas, kad fastfood'o... Už tai drąsiai sakau: šita kopija gerokai pranoksta originalą. Ir atrodo ne ką prasčiau. Hm, iš kuklumo mirti tikrai man negręsia.

Taigi, vienam septynsluoksniui prireiks:

1 tortilijos 
1 šaukšto pupų masės
1 šaušto meksikietiškų ryžių
1 šaukšto tarkuoto sūrio (aš naudoju Cheddar'į)
1 šaukšto guacamolės
1/2 šaukšto grietinės
1 šaukšto smulkiai supjaustytų salotų (maždaug lapo)
1 šaukšto smulkiai supjaustyto pomidoro
Tortilijos viduryje dedam pupų masę, ant jos - ryžius, ir taip iš eilės visus išvardintus ingredientus, baigiant pomidoru.
Užlankstymas yra mistiškoji dalis. Jo paaiškinti neįmanoma, tiesiog gaunasi savaime.
 

Užlankstytą septynsluoksnį kepam 5 minutes griliuje, kol gražiai paskrunda.

Viskas, skanaus!

P.S. be proto gardu su aštriu padažu


 

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kas yra meksikietiski ryziai? Niekada tokiu nemaciau. Kuo galima pakeisti?

o pupeliu su meksikietiskais prieskoniais maciau pirkti tik klaipedos akropolio maximoj, gal jus klaipediete? :)

ktnl rašė...

Miela Livija, labai nudžiuginote susidomėjusi šiuo receptu, jis to tikrai vertas:) Deja, nesu tokia laiminga gyventi pajūryje, bet nesiskundžiu ir Vilniumi:) Meksikietiškų ryžių recepto apsižioplinusi neįdėjau, bet paprasčiau nebūna:
keptuvėje pakepiname vištienos kepenėles su kapotu svogūnu, druska, pipirais, sutrupiname šakute, supilame virtus ryžius ir gerai išmaišome. Kepenėlių ir ryžių santykis turėtų būti 1 prie 1. Jei nepatinka kepenėlės, galima naudoti faršą.
Sėkmės!

Anonimiškas rašė...

aciu uz atsakyma, bet esu vegetare ir dabar vel dilema kaip tuos meksikietiskus ryzius paruost :)))

siaip daznai lankausi jusu bloge, tai vienas mano megiamiausiu lietuvisku maisto blogu. daug receptu esu isbandziusi, pvz is meksikos skyrelio praktiskai viska - didziulis atradimas buvo salsa, uzkepti nachiai :)

ktnl rašė...

Livija, ačiū už tokius šiltus žodžius, labai smagu, kai pastangos įvertinamos:))
Žemai lenkiu galvą prieš sugebančius atsispirti mėsiškoms pagundoms. Kiek pati stengiausi, niekaip nepavyko. Matyt, tai turi ateiti savaime.
Internete paieškojusi aptikau visai viliojančių vegetariškų meksikietiškų (arba purvinų) ryžių variantų. Vienas jų - kepenėles pakeisti sojos mėsa. Bet gerokai įdomesnis būtų vietoje mėsos dėti smulkintus baklažanus, saulėgrąžas ir česnakus. Manau, turėtų puikiai tikti, būtinai kada pabandysiu pati. Ačiū už įkvėpimą:)

Anonimiškas rašė...

Na pagaliau po visu atostogu pameginsiu pagaminti situos meiles sluoksnius :) Su baklazanais ir saulegrazom. Aciu uz patarimus.