2008 m. sausio 14 d., pirmadienis

NŪDLIAI SU KRABAIS



Gal dėl artėjančio pavasario, gal dėl prasiautusių sočių švenčių, neatsispyriau pasaulį užvaldžiusiam sveikesnio maisto trendui. Azijos virtuvė, mano supratimu, yra tikras sveikos mitybos lobynas. Ir keisčiausia, kad jų maistas žiauriai skanus. Šitie nūdliai (glass noodles) yra beveik dietiniai, švelnaus skonio. Kas nepasakytina apie sodrų turtingą padažą. Galutinis rezultatas -tobula harmonija.

2 žmonėms pavalgyti prireiks:

1/4 stiklinės sojų padažo
1 šaukšto ryžių acto
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
1 šaukšto medaus
3 šaukštų pakepintų sezamo sėklų
1/2 pakuotės ryžių makaronų
3 džiovintų kiniškų grybų (aš naudojau ausiagrybius)
1 šaukšto aliejaus
1/2 smulkinto raudonojo svogūno
1 skiltelės česnako, sutrintos
1 kiaušinio
1/2 šaukštelio maltų baltų pipirų
2 šaukštų žuvų padažo (fish sauce'o)
1 prinokusio avokado, supjaustyto kubeliais
1 skardinės konservuotų krabų

Darom padažą: suplakam sojų padažą, actą, imbierą ir medų. Padedam į šaldytuvą, kol prireiks.
Makaronus ir grybus skirtinguose dubenėliuose užpilam verdančiu vandeniu, paliekam 20 minučių, po to nupilam vandenį.
Keptuvėje įkaitinam aliejų, jame apie 3 minutes maišydami kepinam svogūnus ir česnaką.
Sudedam grybus, maišant kepam dar 3 minutes.
Dedam makaronus, pakepinam apie 5 minutes.
Suplakam kiaušinį, pipirus ir žuvų padažą. Pilam į makaronus, labai gerai maišom apie 3 minutes.
Įmaišom avokadą ir krabus.
Dedam į lėkštutę, pabarstom sezamo sėklom.
Padažą užsipila kiekvienas atskirai iš indelio.

Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: