2008 m. sausio 20 d., sekmadienis

KTNL BELAUKIANT: KVIEČIŲ LIPDINIAI


Myliu pasta. Visą jos formų, spalvų ir virimo al dente minučių įvairovę. Šis fetišas apima ir šimtus įmanomų padažų, kuriuos išmėginti yra vienas mano gyvenimo tikslų. Taip, čia rašo ne ktnl. Tikrai ne ji. Kadangi šio blogo autorė nesiteikia prisistatyti civilinės metrikacijos biuro įrašų eilute, man taip pat neprivalu tai daryti.
Ar girdėjote naują Hot Chip albumą? O Timbaland'o į užpakalį spardomus ir politinės-globalinės pseudo satyros pagaliau atsikračiusius naujus Duran Duran? Du mano šio savaitgalio palydovai. Vienas paskui kitą, over and over again. Ryšio su maistu nėra. Kaip ir makaronai nėra pasta
Manau, jog bet kur LT paviršiuje, kur meniu rasite "makaronai su blerblerbliau", pastos negausite. Jei rašalas bylos "tagliatelle", "farfalle", ar kitą dailiai skambantį žodį, yra maždaug 10% šansas gauti pastos. Netoli 100% jūsų galimybė Italijoje ragautį šį tobulą kviečių panaudojimą yra bet kuriame ne-meniu-turistico-prie-judriausios-pesčiųjų-gatvės restoranėlyje. Du kriterijai, padėsiantys nesuklysti:
1. Staliukus užgulusios italų šeimos (atskiriama iš begalinio triukšmo ir gestikuliavimo 2 metrus i aukštį virš stalo)
2. Nėra angliško meniu (rusiško juo labiau)
P.S. "Vino de la casa" (namų vynas) - frazė padavėjui bet kurioje italų vietoje, jei norite sutaupyti pusę alkoholio biudžeto. Bus atneštas asotyje arba įprastame butelyje, skonis bus garantuotai o.k. 

Myliu pasta. Kas yra nuotraukoje? Farfalle su kažkiek daržovių. Švieži produktai, paprasta ir trumpa gamyba = dieviškai gardu. Svarbiausia pastos religijos formulė.

Jums reikės:

- farfalle (kaspinėlių). Bet kuri Italijoje gaminta pakuotė
- šaukštas alyvuogių aliejaus
- švieži: česnakas, svogūnas, pomidoras ir bazilikas
- džiovinti: raudonėliai
- bruschetta arba ciabatta
- kelios žalios alyvuogės
- tarkuotas kietas sūris (džiugas tiks puikiai)

Darome:

1. Didysis puodas verda pasta. Išties dideliame kiekyje vandens. Virti reikia būtent tiek, kiek parašyta ant popieriaus. Jeigu parašyta "8 min", virti 8:30 min ne-ga-li-ma. Su šiais skaičiais nesiginčykite ir neeksperimentuokite, nes viskas pasibaigs tuo, jog iš puodo sulipusiu mūriniu bloku iškris bloody makaronai. Al dente - tai mūsų tikslas.
2. Keptuvė palaistoma alyvuogių aliejumi, pakepamas smulkintas česnakas ir svogūnas, sumetamas kubeliais supjaustytas (kiek įmanoma labiau sunokęs) pomidoras, paplėšomas bazilikas, užbarstomas žiupsnelis raudonėlio. Galima ir kiek pasūdyti.
3. Sveikai aliejuota daržovių masė-padažas dedama į puodo dugne likusią pasta (aišku, nupylus vandenį). Padažas porą dešimčių sekundžių įmaišomas į pasta. 
4. Metame į kiek galima didesnę lėkštę, pridedame patoast'intą itališką duoną, užmetame porą alyvuogių, ir saują parmezaninio sūrio.

Butelis šalto pinot grigio čia būtų tobulas gerimas.
Vykstu i VNO - jau turi parskristi ktnl.

Komentarų nėra: