2008 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

KIMŠTI GRYBAI


Leiskite pradėti klausimu - kam valgome grybus? Pasirodo, jie neturi jokių vertingų medžiagų, be to yra sunkiai virškinami. Nesuprantu kodėl, bet šios gan svarios priežastys nesutrukdė šį puikų patiekaliuką ruošti vėl ir vėl. Na taip, tiesa, vakarienei šis receptas nerekomenduotinas. 

2 žmonėms prireiks:
4 portobelų galvučių (gali būti ir pievagrybiai)
4 gabaliukų pakepinto susmulkinto kumpio
4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto kapotų svogūnų
1 šaukšto smulkintų konservuotų jalapeno pipirų

Nupjaunam grybų kotukus, juos supjaustom ir kartu su svogūnais pakepinam svieste.
Gautą masę sumaišom su kumpiu, jalapenais ir 3 šaukštais sūrio bei paskirstom po lygiai į kiekvieną grybą.
(Šioje vietoje paruoštus grybus galima užšaldyti šaldymo maišiuke ir nebijoti netikėtų svečių. Prieš kepant reikės atšildyti, užberti sūrio ir kepti 15 minučių).
Kepam pašildytoj iki 180 laipsnių orkaitėj, kol ištirpsta sūris, apie 15 minučių.
Išimam, užbarstom likusį sūrį, įkišam dar minutei į orkaitę.
Viskas, skanaus!

1 komentaras:

kasteneina rašė...

Grybuose yra cinko, vitaminų B2, B3, B5, kai kuriuose ir D, taip kad naudos galima atrasti :)