Skaniame patiekale salotos paprastai užima garbingą trečdalį lėkštės, užleisdami didesniąją jos dalį rimtiems maistams. Nors šisyk man nutiko būtent taip, tačiau kitąkart šios salotos gali užsigrobti ir visą lėkštę. Jos turi visus požymius, leidžiančius su pasimėgavimu gardžiuotis sveiku maistu be kartaus nevisaverčio žolėdžio prieskonio.
1. Padažą pilam į dugną, ant viršaus dedam daržoves ir išmaišom prieš pat valgant.
2. Žalius svogūnus palaikius kelias minutes vandenyje jie nebus tokie aitrūs.
3. Salotų lapus reikia plauti tik keliom sekundėm pamerkiant į ledinį vandenį.
2 žmonėms pavalgyti reikės:
nedidelio gūžio plėšytų salotų
2 šaukštų tarkuoto cheddar'io
2 šaukštų smulkiai supjaustyto svogūno
2 šaukštų smulkintų alyvuogių
1 prinokusio kubeliais supjaustyto pomidoro
1 gerai sunokusio avokado
1 šaukštelio citrinos sulčių
2 šaukštų natūralaus jogurto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
po 1/4 šaukštelio cukraus, česnakinės druskos, čili miltelių
Avokadą, citrinos sultis, jogurtą, aliejų ir prieskonius sutriname į tyrelę.
Gautą padažą pilam į salotinės dugną.
Ant viršaus dedam salotas, sūrį, svogūną, alyvuoges ir pomidorą.
Prieš pat valgant išmaišom.
Viskas, skanaus!
P.S. Na gerai, ne tokia sveika versija numato galimybę įmesti keletą nachių. Niam.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą