Japonų virtuvė kelia didžią pagarbą, nes taip skaniai ir taip sveikai maisto jokia kita man žinoma tauta negamina. Bet dėl neįprastų ir sudėtingų gaminimo metodų šios virtuvės patiekalus bandžiau tik kartą ar du. Taigi amerikonkos bloge atradus šią puikią idėją baisiausiai nudžiugau. Keletas patobulinimų ir turiu beveik japonišką skanėstą. Na taip, išoriškai sushius nelabai primena, bet skonis tikrai panašus.
Pabumbėjimas. Sunokusio avokado paieškos Vilniuje vertos atskiro žodžio. Iki ir Maxima prekiauja tik visiškai kietais ir žaliais avokadais. Rimi duoda pasirinkti: už normalią kainą - žali, dvigubai brangiau - sunokę. Nugalėjo praktiškoji Norfa - sunokę avokadai (beje, identiški Rimi) už puikią kainą:)
2 žmonėms pavalgyti prireiks:
2 stiklinių virtų karštų ryžių
po 1 šaukštą sojos padažo ir ryžių acto
po 1 šaukštelį cukraus, sezamų aliejaus, kepintų sezamo sėklyčių
1 kiaušinio
po 1/4 šaukštelio druskos ir baltų pipirų
1 šaukšelio sviesto
1 mažo agurko, supjaustyto siauromis juostlėmis
1 sunokusio avokado, supjaustyto kubeliais
1 pakelio snieginių krabų mėsos (patikimo šaltinio informacija rekomenduoja vengti krabų lazdelių...)
Į ryžius įmaišom soją, actą, cukrų, sezamų aliejų ir sėklytes.
Išplakame kiaušinį, druską ir baltus pipirus.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpdom sviestą, supilam kiaušinio plakinį.
Iškeptą kiaušinienę supjaustom siauromis juostelėmis.
Lėkštės centre dedam ryžius, aplink išdėliojam avokadą, krabus, agurkus ir kaušinį.
Viskas, skanaus!
2 komentarai:
O kodėl manai, kad snieginių krabų mėsa sveikiau už lazdeles? Nei ten, nei ten tikrų krabų mėsos vis tiek nerasta :(
Mh, ksi, dėl to, kad nei ten, nei ten nėra tikro krabo nesiginčysiu. O kad krabų mėsa sveikiau už krabų lazdeles, sakė toks vienas tipelis, tiesa, jis buvo išgėręs, bet dirbęs Vičiūnų fabrikėly. Kiek čia tiesos nežinau, bet krabų lazdelių patarė vengti...
Rašyti komentarą