2008 m. sausio 4 d., penktadienis

PAD THAI MAKARONAI



Pagaliau atsigavo mano mylimas puslapis, taigi šio vakaro vakarienė vienareikšmiškai privalo būti įkvėpta Tailando. Pad thai makaronai ypač greit ir paprastai paruošiami, ir nors teko girdėti, kad tai nėra tajų išradimas, bet Bankoko gatvėse jie patys skaniausi. 


 
2 žmonėms pavalgyti prireiks:

100 g ryžių makaronų
3 šaukštų aliejaus
1 kiaušinio
50 g smulkiai supjaustytos vištienos krūtinėlės
1 mažo susmulkinto svogūno
50 g sojos daigų
1/2 šaukšto cukraus
2 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų saldaus čili padažo
1 šaukšto moliuskų padažo
1 šaukšto susmulkinto džiovinto aštraus pipiro
3 šaukštų sutrintų žemės riešutų (ar pistacijų)
1 žaliosios citrinos, perpjautos pusiau

Makaronus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam 5 minutes.
Aliejuje apkepinam vištą, pastumiam į kraštą.
Šalia vištos smarkiai maišant iškepam kiaušinį.
Sudedam į keptuvę visus likusius ingredientus, išskyrus riešutus ir laimą.
Išmaišom ir kepam 1 minutę.
Dedam į dvi lėkštes, užbarstom riešutus ir aštrų pipirą, šalia dedam po pusę laimą.

Viskas, skanaus!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai skaniai gavos! Dekui uz receptuka! :) prakstiskai kaip ten.. tik makaroniuku nepavyko rasti paciu smulkiausiu (man skaniausi tie butent).
Agne

Eglė rašė...

Ačiū už nuostabų receptą! Šiek tiek pakeičiau pagal save, bet gavosi labai skaniai! Pyliau kepintų sezamų aliejų ir barsčiau kalendromis. Iki šiol pirkdavau paruoštą Pad Thai padažą, bet pagal Jūsų receptą gavosi nepalyginamai skaniau.