Šis gėrimas yra gaivus ir maistingas užkandis, ypač įmaišius šviežių vaisių. Nors originaliame recepte siūlomas minkštas (silken) tofu, aš pabandžiau su liesa varške ir gavosi gardžiai. Kalorijų kiekį galima sumažinti naudojant kiek įmanoma liesesnį tofu (ar varškę) ir jogurtą. Vietoje braškių galima naudoti mėlynes ar avietes arba eksperimentuoti su minkštais vaisiais, pvz. persikais ar mango.
1 porcijai prireiks:
3 šaukštų trintų braškių
1 stiklinės jogurto
1 mažo banano, supjaustyto
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų varškės
1 šaukšto citrinų sulčių
žiupsnelio druskos
Visus ingredientus, išskyrus braškes, dedame į blenderį ir smulkiname iki vientisos šilkinės masės.
Pilame į stiklinę, dedame ant viršaus trintas braškes.
Viskas, skanaus!
O štai čia rasite dar kelias idėjas kokteiliams: bananų ir linų sėmenų glotnutis, vitamininis mango ir morkų sulčių glotnutis, mažasis inocentas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą