2010 m. balandžio 29 d., ketvirtadienis

BANANŲ IR VARŠKĖS KOKTEILIS



       Šis gėrimas yra gaivus ir maistingas užkandis, ypač įmaišius šviežių vaisių. Nors originaliame recepte siūlomas  minkštas (silken) tofu, aš pabandžiau su liesa varške ir gavosi gardžiai. Kalorijų kiekį galima sumažinti naudojant kiek įmanoma liesesnį tofu (ar varškę) ir jogurtą. Vietoje braškių galima naudoti mėlynes ar avietes arba eksperimentuoti su minkštais vaisiais, pvz. persikais ar mango.
 
1 porcijai prireiks:
3 šaukštų trintų braškių
1 stiklinės jogurto
1 mažo banano, supjaustyto
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų varškės
1 šaukšto citrinų sulčių
žiupsnelio druskos

Visus ingredientus, išskyrus braškes, dedame į blenderį ir smulkiname iki vientisos šilkinės masės.
Pilame į stiklinę, dedame ant viršaus trintas braškes.
Viskas, skanaus!